Ranskalaiset poliittiset ehdokkaat eivät saa olla Twitterissä kuusi kuukautta ennen vaaleja, kampanjarahoitusviranomaiset sanoivat.

Ranskan kampanjatilien ja poliittisen rahoituksen komissio, CNCCFP, sanoi sosiaalisessa mediassa, että sinistä sekkiä pidettäisiin eräänlaisena “sponsoroituna mainonna”.

Ranskan laki kieltää ehdokkailta kaikenlaisen kaupallisen mainonnan lehdistössä tai kaikissa audiovisuaalisissa viestintävälineissä vaaleja edeltäneiden kuuden kuukauden aikana.

“Twitter Blue mahdollistaa erityisesti tilin näkyvyyden ja lähetettyjen viestien kattavuuden lisäämisen”, Ranskan kampanjatiliviranomainen lisäsi twiitissä.

“Tämä maksullinen tilaus on toiminnaltaan ja tarkoitukseltaan uusi mainossponsoroinnin tapa”.

Sininen sekki Twitterissä varmisti aiemmin sosiaalisen median alustalla olevan tilin aitouden, ja poliittiset hahmot, instituutiot, media ja julkkikset ovat käyttäneet sitä laajasti.

Mutta sen jälkeen kun miljardööri Elon Musk osti Twitterin viime vuonna, hän otti käyttöön uuden järjestelmän, jossa sinisestä rastista tuli vaihtoehto, josta sinun piti maksaa, ja sen edut, kuten mahdollisuus lähettää pidempiä twiittejä tai saada enemmän näkyvyyttä 11 eurolla kuukaudessa.

Sen sijaan valtion organisaatioiden tai virkamiesten virallisilla tileillä on nyt harmaa rasti Twitter-tileillä, kun taas yritysten nimen vieressä on keltainen merkki.