Ranskan kaupunkeja ovat järkyttäneet väkivaltaiset mielenosoitukset viime viikkoina. Tässä on mitä sinun tulee tietää jatkuvista jännitteistä.

Aiemmin tässä kuussa Ranskassa puhjenneet mellakat saivat jotkut lomailijat tuntemaan olonsa epävarmaksi tulevista matkoistaan ​​maahan.

17-vuotiaan Nahel Merzoukin kohtalokkaan ampumisen jälkeen a Poliisi liikenne pysähtyi 27. kesäkuuta, Pariisissa ja muissa suurissa kaupungeissa nähtiin öisin väkivaltaisia ​​mielenosoituksia.

Kuusi kertoo mellakoista, jotka huipentuivat 850 ihmisen pidätykseen viikonloppuna 1.-2. heinäkuuta. Sen jälkeen vakavimmat levottomuudet näyttävät laantuneen.

Mutta pelätään, että se voisi syttyä uudelleen sen jälkeen, kun poliisi löi rauhanomaisen mielenosoittajan maahan lauantaina. Youssouf Traoré liittyi vuosittaiseen marssiin Pariisi veljensä Adaman muistolle, joka kuoli pidätettynä vuonna 2016.

Poliisi on erityisen huolestunut siitä, että jännitteet voivat kärjistyä aikana Bastille päivä 14 päivänä heinäkuuta.

Ranskan hallitus kielsi sunnuntaina ilotulitteiden myynnin, hallussapidon ja käytön kansallispäivän juhlien alla. Ilotulitteita käytettiin väkivaltaisissa yhteenotoissa poliisin kanssa aiemmin tässä kuussa. Kielto on voimassa 15. heinäkuuta asti.

Nahelin kuolema on herättänyt pitkään kiehuvaa vihaa poliisitoiminnasta ja rotuprofiloinnista Ranskan pienituloisissa ja monikansallisissa esikaupungeissa. Viime vuonna poliisin liikennepysähdyksissä kuoli ennätykselliset 13 ihmistä, joista suurin osa oli mustia tai arabialkuperää.

Sisään PariisiMarseille, LyonGrenoblessa, Lillessä ja Toulousessa viimeaikaiset mielenosoitukset ovat levinneet väkivaltaan. Siellä oli raskaita yhteenottoja poliisin kanssa, autoja sytytettiin ja kauppoja ryöstettiin.

Mutta tämän kuun alun jälkeen ei ole tapahtunut enempää tapauksia.

Jos aiot matkustaa Ranskaan, tässä on mitä sinun tulee tietää.

Onko Ranskassa edelleen mellakoita?

Noin 17 miljoonaa Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaista vierailee Ranskassa vuosittain, ja suurin osa nauttii vanhan maan kulttuurista ja aurinkoisista rannikoista ilman välikohtauksia.

Ison-Britannian hallituksen lomamatkailijoille 10. heinäkuuta antamassa ohjeessa neuvotaan: “Vaikka tilanne on nyt rauhallinen, kannattaa seurata tiedotusvälineitä, tarkistaa viimeisimmät neuvot matkailijoilta ja noudattaa viranomaisten ohjeita.”

Viime kuun lopussa, kun mellakat olivat vielä käynnissä, se varoitti, että niiden paikat ja ajoitus voivat olla arvaamattomia, ja kehotti matkustajia välttämään alueita, joilla mellakoita esiintyy.

Jos Ranska kokee lisää levottomuutta, maantieliikenteessä saattaa ilmetä häiriöitä ja paikallisliikenteen vaihtoehdot voivat vähentyä. Jotkut paikallisviranomaiset voivat myös asettaa ulkonaliikkumiskielto.

Mellakoiden aikana bussit ja raitiovaunut pysähtyivät kello 21 tai 22 joissakin kaupungeissa estääkseen mielenosoittajien joutumisen niihin. Junat jatkoivat kulkuaan normaalisti Pariisin metrojärjestelmän mukana.

The Saksan kieli Ulkoministeriö kehottaa myös lomailijoita pysymään ajan tasalla ja välttämään alueita, joilla saattaa esiintyä väkivaltaisia ​​mellakoita. Se suosittelee Safe Travel -sovelluksen käyttöä pysyäksesi ajan tasalla viimeisimmistä tapahtumista.

Se seuraa Yhdysvaltain ulkoministeriön viime kuussa antamaa turvallisuusvaroitusta, joka myös kehotti kansalaisiaan välttämään ongelmakohtia.

Pitäisikö sinun peruuttaa matkasi Ranskaan?

Jos valmistaudut matkustamaan Ranskaan, sinun ei tarvitse muuttaa kurssia.

Vaikka saatat joutua pysymään joustavana ravintolavarauksissa ja iltasuunnitelmissa tilanteesta riippuen, tähän suosittuun vuodenaikaan riittää vielä paljon tutkittavaa.

Suuressa kaupungissa olemisen kauneus tarkoittaa, että vaihtoehtoja on aina, mutta pienempiä turisti Kaupunkeihin Cote d’Azurin varrella ja muualla ei ole suurelta osin vaikuttanut.

Ei ole raportoitu tapauksia, joissa mellakoitsijat olisivat hyökänneet yleisön tai turistien kimppuun, koska he olisivat kohdistaneet vihansa rakennuksiin, pysäköityihin autoihin ja poliisiin.

Koska ulkomaiset toimistot, kuten Iso-Britannia ja Saksa, eivät ole neuvoneet matkustamasta Ranskaan, lomantarjoajat eivät todennäköisesti tarjoa hyvitystä, jos päätät olla matkustamatta.

“On tärkeämpää kuin koskaan hankkia matkavakuutus ja tarkistaa, että se tarjoaa riittävän kattavuuden”, FCDO lisää.

On olemassa viitteitä siitä, että rautatie ja lentoyhtiöt voivat kuitenkin olla joustavia, jos mellakoita syttyy uudelleen. Viime kuun lopun levottomuuksien pahimmillaan Eurostar sanoi, että matkustajat, jotka haluavat lykätä matkaansa, voivat vaihtaa lippuja varoituksenaan, että kotimaan liikenne on “erittäin rajoitettua” klo 21.00-5.00.

Ja tiedottaja easyJet kertoi Independentille, että asiakkaat, joiden oli määrä lentää, voivat halutessaan “siirtyä vaihtoehtoiselle lennolle ja luovumme muutosmaksusta”.