Samanlaisia ​​järjestelmiä on kokeiltu Espanjan kaupungissa Valenciassa, Tel Avivissa Israelissa ja joissakin osissa Lontoota.

Omistajat, jotka jättävät koirankakkaa kadulle, voidaan pian jäljittää DNA-tietokannan avulla. Järjestelmää kokeillaan Etelä-Ranskan Béziersin kaupungissa.

Se vaatisi koiranomistajia testaamaan lemmikkinsä geneettisesti, jotta viranomaiset voisivat yhdistää ne kaikkiin kadulle jätettyihin ulosteisiin.

Paikallinen pormestari Robert Ménard kertoi France Bleu -radiolle, että kaupungin ihmiset olivat kyllästyneitä asukkaiden ja vierailijoiden jättämiseen koirasta. ulosteet jalkakäytävällä. Hän sanoi, että Béziers aikoo kokeilla järjestelmää kahden vuoden ajan.

Miten DNA-testausjärjestelmä toimisi?

Suunnitellun järjestelmän mukaisesti omistajilla olisi oltava koiralleen “geneettinen passi”. Tämä tarkoittaisi ottamista heidän lemmikkinsä eläinlääkärille tai kaupungin eläinlääkäreiden ottamaan ilmainen sylkinäyte, joka testataan ja myönnetään asiakirja.

Kaduilta löydetyt koiran ulosteet kerättäisiin ja testattaisiin ja lähetettäisiin sitten poliisille. He yhdistäisivät DNA:n kansallisiin lemmikkirekistereihin, paikantavat omistajan ja veloittavat heiltä jopa 122 euroa katujen siivouksesta.

Ihmiset, jotka ovat lopettaneet kävelemisen koira Tietyillä alueilla ilman passia myös 38 euron sakko.

Vastaavia järjestelmiä on jo kokeiltu Espanjan kaupungissa Valenciassa, Tel Avivissa Israelissa ja joissakin osissa Lontoota.

Béziersin pormestari on “kyllästynyt” koirasotkuihin

Ménard kertoi ranskalaiselle radioasemalle, että kaupungin siivouspalvelu kerää yli 1 000 koiran ulostetta joka kuukausi.

“Olen kyllästynyt tähän koirasotkuun. Valtio ei ole tehnyt mitään, meidän on rangaista ihmisiä, jotta he käyttäytyvät kunnolla, hän sanoi.

Béziersin pormestari yritti ensimmäisen kerran ottaa käyttöön samanlaisen järjestelmän vuonna 2016, mutta koirarekisterin DNA Paikalliset tuomioistuimet hylkäsivät sen hyökkäyksenä henkilökohtaista vapautta vastaan.

Rekisteriä ei kuitenkaan poistettu suunnitelmasta ja uusi asetus annettiin 12. toukokuuta tänä vuonna. Kahden kuukauden kestäneen vastustuksen jälkeen “kaksivuotinen kokeilu voi nyt alkaa”, pormestari selitti.

Ménard sanoi, että turisteille tai niille, jotka eivät tavallisesti asu kaupungissa, pitäisi silti olla jonkin verran lieviä. Lisäksi tulee kolmen kuukauden lisäaika, jolloin 122 euroa ei panna täytäntöön.