Tanskalainen Jonas Vingegaard voitti toisen peräkkäisen Tour de Francen, kun Jordi Meeus voitti viimeisen vaiheen.

Jonas Vingegaard on voittanut Tour de Francen toista vuotta peräkkäin.

Sunnuntain kilpailu, joka päättyi kuten aina Champs Elyseesillä Pariisissa, oli muodollisuus, koska tanskalainen ratsastaja tiesi, että hänellä oli liian suuri etumatka päihitettäväksi.

Vingegaard joi samppanjaa Visma-Jumbo-joukkuetovereidensa kanssa, kun he asettuivat yhteen ja poseerasivat valokuvissa matkalla Pariisiin.

Pyöräilyn kuuluisin tapahtuma oli aina ollut kahden ratsastajan kilpailu Vingegaardin ja puolalaisen Tadej Pogačarin välillä, jotka olivat voittanut vuosina 2020 ja 2021.

Ei paljon ollut erottanut näitä kahta ennen kuin Vingegaard viimeisteli kilpailun vaikeimman vuoristovaiheen melkein kuusi minuuttia ennen uupunutta kilpailijaansa.

Kolmen viikon kilpailu oli yli 3 405 kilometriä, ja siinä oli kahdeksan vuoristovaihetta viidellä vuorijonolla. Vingegaard otti kilpailun haltuunsa kahdessa Alpeilla suoritettavassa vaiheessa.

Hollantilainen päätti aika-ajon 1 minuutti, 38 sekuntia Pogačaria edellä tiistaina ennen kuin hän viimeisteli kilpailun vaikeimman vuoristovaiheen lähes kuusi minuuttia ennen kilpailijaansa.

Iso-Britannian Adam Yates sijoittui kokonaiskilpailussa kolmanneksi.

Hänen veljensä Simon sijoittui neljänneksi.